Huihuista_ehd

BRÄNDI

Huihuitextile on tekstiilien suunnitteluun, tuotekehitykseen, tuotteistamiseen ja valmistamiseen erikoistunut brändi. Tuotteiden valmistus tapahtuu Suomessa. Kangas syntyy kutomakoneella. Vekitys ja kokoonpano tapahtuvat käsityönä.

PÄÄTUOTE

Huihuitextilen päätuote on vekkihame. Se on täyttä villaa. Hameen ylivertaiset ominaisuudet perustuvat villakuidun ja kankaan rakenteisiin. Vekit tuovat lisäävät käyttömukavuutta ja visuaalisuutta.

ALKU

Huihuitextilen tarina sai alkunsa kotikokeilusta. Halusin valmistaa vekkihameen villasta. Kudoin kankaan ja vekitin sen huolettomasti. Temppu onnistui, ja vekit pysyivät. Asuntoon jäi palaneen käry ja lampaanvillan tuoksu, mutta olin synnyttänyt uutta ja aivan varmasti jotain omaa.

Jotta vekit pysyisivät muodossaan, höyrystin kankaan vihanneskattilassa ja marjamehustimessa.

TAUSTA

Olin toiminut tekstiilisuunnittelijana ja tuotepäällikkönä yrityksissä ja opettanut tekstiiliosaamista  ammattioppilaitoksissa. Työt olivat antoisia ja palkitsevia. Työni ohella haaveilin omasta tekstiilibrändistä. Meni kuitenkin vuosikymmeniä ennen kuin uskaltauduin ryhtyä toimeen.

AMMATTIOSAAMINEN

Oman brändin suunnitteluun vaikutti osaltaan tekstiilin ammattiopetuksen tila Suomessa. Koulutusjärjestelmässä oli alettu kyseenalaistaa tekstiiliosaamisen tarpeellisuus. Ajateltiin, että tekstiilit tuotetaan ulkomailla tehokkaammin, tuottavammin, globaalimmin. Alan koulutus ajettiin alas. Oma ammattiosaaminen ei kuitenkaan ollut kadonnut minnekään.

Ryhdyin rakentamaan brändiäni. Keskityin tuotteeseen, jonka tunsin. Aloin valmistaa villaisia vekkihameita. Otin käyttöön perinteeseen nojaavan valmistustekniikan, kehitin siihen uudenlaiset työkalut ja onnistuin luomaan erinomaisen tuotteen.

Ilokseni uusi tuote herätti kiinnostusta. Asiakkaiden palute on ollut poikkeuksetta myönteistä.

“Upea hame”
“Ihanan joustava ja rento”
“Ensimmäistä kertaa päällä ja kaikki kehuvat”

“Upea hame”
“Ihanan joustava ja rento”
“Ensimmäistä kertaa päällä ja kaikki kehuvat”

ISTUVA VAATE

Pukeutumisoppaiden mukaan istuva vaate on ryhdikäs ja tasapainoinen. Se korostaa vartalon parhaita puolia ja häivyttää huonompia. Sen pitää tuntua hyvältä ja omalta. Olen ehdottomasti samaa mieltä.

Aija

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial