Mikä on vekkihameen materiaali?

Huihuin vekkihame on 100 % villaa. Kangas on kudottu  langalleen vekkihameeseen Suomessa. Loimi- ja kudelanka on 100% puhdasta uutta, mulesingvapaata villaa itävaltalaiselta kehräämöltä. Osa väreistä on Gots – sertifioitua 100% orgaanista  villaa.

Vyötärökuminauha on 80% polyesteriä ja 20% lateksia. Kuminauha valmistetaan Espanjassa. Suomalaista kuminauhaa ei ollut saatavilla, vaikka valmistusosaamista Suomessa on. Lateksi kuminauhassa on luonnonkumia, jota saadaan kumipuun maitiaisnesteestä. Kiilu-heijastavahelmaisen vekkihameen heijastava lanka on kudottu kankaaseen, se ei irtoa tai katoa. Heijastava lanka on peräisin Aasiasta.

Sopiiko vekkihame minulle? Mitkä hameen mitat ovat?

Vekkihame on moni-ilmeinen. Sitä voi pitää vyötäröllä tai laskea lantiolle. Säätövaraa on siis leveys- ja pituussuuntaan.

Helman leveys aina 150, ympärys 300 cm. Hameen paino noin 200  g.  Kuminauhan leveys on 6 cm. Etu- ja takakappale ovat samanlaiset. Hame valmistuu ilman hukkaa vain sivusaumoin. Lyhyt hame on 45 cm pituinen, pitempi 53 cm. Tilauksesta valmistamme myös 70 cm pituista hametta. Vartalon muoto vaikuttaa siihen, mille vartalon kohdalle vekkihameen kuminauha asettuu hyvin.

Katso video Näkyykö polvet. Se havainnollistaa Huihui -vekkihameen pituuden suhteessa käyttäjän pituuteen.

Kurkkaa peilistä vekkihamettasi sivultakin ja näet miten asettuu juuri sinulle hyvin.

Katso myös Youtube-video "Muistilista pukemiseen".

Kestävätkö vekit käyttöä, menevätkö littiin istuessa?

Vekkihameen vekit kestävät käyttöä hyvin. Vekit saadaan aikaan kuumassa höyryssä, joka muuttaa villakuidun rakennetta ja tekee vekeistä ryhdissään pysyviä. Hameen vekkien kestoa on testattu  käytössä automatkoilla ja toimistotyössä, eikä muutoksia juurikaan tapahdu pitkänkään ajan kuluessa. Käytössä vekkihame hieman väljenee helmastaan verrattuna uuteen, mutta vekit eivät litisty. Vekkihame on tehty pitkäikäiseen käyttöön, ei muotivaatteeksi.

Onko vekkihame karkea? Tarvitsenko alushameen?

Saat Huihuivekkihameen kokeiltavaksi ilman ostopakkoa, jos epäilet villan karkeutta. Tunne on yksilöllinen. Vekattu villakangas on väljä ja vain hipaisee vartaloa. Hame pysyy paikallaan kun alla on napakka aluspaita ja sukkikset. Liukas alushame voi laittaa hameen pyörimään vähän vartalostakin riippuen.

Hame on villaa, sähköistyykö se?

Villan sähköistyminen aiheutuu hankautumisesta. Hankaussähköön tarvitaan yleensä jokin toinenkin materiaali, usein keinokuitu, joiden yhteisvaikutuksesta villa voi sähköistyä. Erityisen kuivassa ilmassa hankaussähköä syntyy herkemmin kuin normaalissa kosteusoloissa. Vekkihame ei juuri hankaa mitään vasten, vaan laskeutuu hyvin itsekseen.

Onko villa mulesing-vapaata?

Mulesing on lampaille erittäin kivulias toimenpide loiseläinten aiheuttamia infektioita vastaan. Huihuin kankaissa käytetty villalanka on peräisin Schoellerin tehtaalta Itävallasta. Tehtaan ilmoituksen mukaan kaikki heidän tuotteensa ovat mulesing-vapaita.

Miten hame pestään?

Vekkihameen hoito-ohje suosittelee kuivapesua, mikäli hame pesua kaipaa. Suosituksena on ekologisin ja hellävaraisin pesutapa. Kuivapesu on testattu ja hame säilyy entisellään. Hame on harvoin suoraan ihoa vasten, joten pesun tarvetta ei juurikaan ole. 

Voiko hameen vesipestä?

Hameelle ei suositella vesipesua. Villapalttina on sidoksena kimmoisa ja jopa vettähylkivä. Jos hame kastuu jostain kohdasta kokonaan, vekit voivat pehmentyä.  Pesukoneessa vekkien muoto kyllä kärsii ja vekit veltostuvat. Hameen pesuohjeena on hellävaraisin kuivapesu pesulassa.

Kuinka hoidan hametta?

Tuuleta hametta kuivalla säällä ulkona ripustimessa. Älä kuitenkaan tuuleta sateessa tai jätä yön yli kosteaan ilmaan. Irtolian voit rapsutella pois kankaan pinnalta.

Istuin vesilätäkköön, apua!

Voit lähettää vekkihameen huollettavaksi Huihuille. Sovi asiasta ennakkoon. Kokoamme vekit ja höyrytämme hameen uudelleen muotoonsa.

Onko vekkihame kuuma?

Vekkihame on lämmin vaate, mutta ei kuuma ollenkaan. Hameen helman ympärys on kolme metriä vekattua kangasta.  Helma on ilmava, ja kylmällä säällä villahousujakin voi tarvita. Ne mahtuvat vekkihameen alle hyvin.   Hellesäällä ilmava hame on mukava, ei hikinen.

Kuinka säilytän hametta?

Säilytä hame ripustimessa tai rullattuna vekkien suuntaisesti. Älä taita hametta poikittain.

Kuinka pakkaan hameen matkalaukkuun tai reppuun?

Hame on kevyt matkavaate, ja se painaa noin 200 g. Kun lähdet reissuun, pakkaa vekkihameesi  Matkasukkaan. Katso video Huihuin Matkasukka.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial